Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi Acı Biberli Domates Turşusu Nasıl Yapılır Malzemeleri, Acı Biberli Domates Turşusu Yapılışı, Acı Biberli Domates Turşusu Oktay Usta tarifleri, Biberli Domates Turşusu Malzemeleri, Turşu Tarifleri, Turşu Çeşitleri, Turşular, yemek tarifleri, misyemek, yemekler, tarifler.

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi  
Malzemeleri:
  • 4 kilo ufak açık yeşil acı biber
  • 2 kilo salçalık domates 
  • 2 su bardağı sirke
  • 30 diş sarmısak
  • 12 çorba kaşığı kaya tuzu
  • Maydanoz veya dereotu
Not:Malzemeleri ihtiyaca göre orantılı bir şekilde azaltabilirsiniz.

Yapılışı:
Domatesleri geniş bir kabın içinde rendeleyin.
Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun.
Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.