Çağla Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo çağla
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1-2 diş sarmısak
Yapılışı
Çağlaları bol su içerisinde güzelce yıkayın ve baş taraflarını kesin, kavanoza yerleştirin.
Sarmısaklarıda 2 eşit parçaya bölüp çağlaların arasına yerleştirin.
Üzerine şeker, tuz ve sirkeyide ekleyin.
En son çağlaların üzerini, kaynar suyla kavanozun ağzında boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
Kapağını sıkıca kapatarak kavanozu ters çevirin.
Suyu soğuduğu zaman tekrar çevirip güneş görmeyen bir yerde 10- 15 gün bekletin.
Önemli Not: Turşu açıldıktan sonra buzdolabında bekletirseniz tadında bir değişiklik olmaz ve uzun bir süre koruyabilirsiniz. Ayrıca çağlaların fazla tüylü olmamasına dikkat ediniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder