Karışık Turşu Yapımı Oktay Usta Tarifi


Oktay Usta Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:
  •  4 tane acur
  •  3 tane havuç
  •  5-6 tane sivri biber
  • 2-3 baş sarmısak
  • 5-6 tane yeşil domates
  • 4-5 tane kırmızı domates
  • Bir küçük baş lahana
  • Kereviz sapı ve yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çay bardağı kaya tuzu
  • Bir çorba kaşığı limon tuzu
  • Bir çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 adet aspirin
  • Yarım fincan sıvı yağ
Not: Malzemeleri orantılı olarak artırarak daha fazla yapabilirsiniz

Yapılışı
Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. 
Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın. Kavanozun dibine acurları yerleştirin. 
Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarmısak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin. 
Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın. 
Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekliyip karıştırın. 
Kavanoza bu suyu dökün. 
Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.