Yöresel Karışık Turşu Tarifi
Çubuklu Turşu Ustalarından Karışık Turşu Nasıl Hazırlanır ÖğrenelimMalzemeler
- 1 kg havuç
- 1 kg salatalık
- 1 kg körpe yeşil biber
- 10 adet kırmızı biber
- 1 kg yeşil domates
- 5-6 çorba kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 10-12 diş sarımsak
- Maydanoz
- Dereotu ve defne yaprağından herhangi biri
Yapılışı
Havuçların dışını kazıyın ve halka şeklinde doğrayın.
Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
Salatalıkların başlarını alın.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar boşaltın.
Defneyaprağını üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder