Bamya Turşusu Tarifi


Bamya Turşusu Tarifi
Malzemeleri: 
  • 500 gram Bamya
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 5 diş sarmısak
Yapılışı
Bamyaları bol suda yıkayıp, başlarını koni şeklinde düzgünce kesin. 
Sarımsakları ayıklayın ve ortadan ikiye bölerek kavonozun dibine 2 diş atın.
Ardından bamyaları kavanoza yerleştirin. 
Aralarına ve en üstüne ise sarmısak ekleyin.
Tuzu, limon tuzunu, ve sirkeyide bamyaların üstüne dökün. 
En son kaynar haldeki suyu bamyaların üstüne çıkana dek doldurun. 
Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. 
Bir saat sonra kavanozu tekrar düz çevirebilirsiniz. 
Bamya turşunuzu yemek için 10-12 gün civarında bekleyin.

Hiç yorum yok :