Malzemeleri:
- 1 kilo yeşil fasülye
- 4 diş sarmısak ( Tercihen konmayabilir )
- 1 çay bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
İlk olarak Fasulyeleri bol suda güzelce yıkayıp ayıklayın ardından bir tencereye su koyun ve kaynamaya başlayınca ayıklanmış fasulyeleri içerisine ilave edin.
Sadece 2 dakika fasulyenin rengi hafif dönünce içerisinde alıp, buzlu suyun içine atın ve hızlı bir şekilde soğumasına yardımcı olun.
Sarmısakları soyun ve 2 dişi her zaman olduğu gibi kavanozun dibine atın.
Tamamen soğuyan fasulyeleride hiç boşluk kalmayacak biçimde dizin.
Fasulyeler dolunca, sirkeyi kavanoza koyun ve ağzına kadar suyu ile doldurun.
Daha sonra bu suyu, kavanozun ağzına elinizi tutarak bir kaba boşaltın.
Suyun içine tuz ve şekeride ekleyip karıştırın ve tekrar turşunun üstüne dökün.
Ağzına temiz bir poşet kapatıp, kapağını sıkıca hiç hava almayacak şekilde kapatın.
Serin bir yerde 10 gün kadar bekletin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder