Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri
Malzemeleri
- Bir kilo havuç
- Bir kilo salatalık
- Bir kilo yeşil biber
- Bir kilo yeşil domates
- 5 çorba kaşığı turşu tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 10 diş sarımsak
Yapılışı
Bütün sebzeleri bol suda yıkayın.
Havuçların dışını güzelce kazıyın.
Sivri biberlerinde uçlarından kesin.
Salatalıkların başlarınıda kesin.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak şekilde suda tuzu eritip sirkesini ekleyerek salamurasını hazır edin. Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık bir şekilde yerleştirin, aralarada sarımsak koyun.
Salamura suyunu kavanoza sebzeleri geçecek şekilde boşaltın.
En son maydonozları en üste yerleştirip ağzını sıkıcı kapatını.
Serin bir odada 15 – 20 gün bekletmeniz yeterlidir.