Çubuk Salatalık Turşusu Tarifi


Çubuk Salatalık Turşusu Tarifi  
Malzemeleri:

  •  3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli
  • Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
  • Kaya tuzu  
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 10-15 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sirke
  • Defne yaprağı yada dereotu

Yapılışı ((5 litrelik )
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. 
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın, iyice yıkayarak temizleyin. 
Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin.
Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur.
Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.
Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur.
Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır. Üzerine biraz daha su ilave edin.
Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. 
Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.

Hiç yorum yok :