Patates Kebabı Tarifi
Malzemeleri
- Yarım kilo yağsız kıyma
- Yarım kilo patates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 demet maydanoz
- Yarım kilo yoğurt
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (Acı)
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Patatesleri yuvarlak şeklinde doğrayıp az yağda kızartın.
Soğanı küçük küçük doğrayarak yağda kızartın.
Yarım demet maydonozu ve salçayı ilave edip karıştırın.
Daha sonra kıymayı ilave edip karıştırın.
Bir diş sarımsak, tuz, karabiber ve acı pul biberi ilave edip iyice karıştırarak kızartın.
Tepsisinin altına daha önceden kızartılan patatesleri yarısını dizin.
Ortasına hazırladığınız kıymalı harcını yayın.
Üzerine kalan patatesleri dizin.
5-10 dakika kadar fırında orta ateşte ısıtın.
Bir diş sarmısak ve yarım demet maydanozu yoğurdun içine doğrayıp kaşıkla iyice çırpın.
Fırından çıkarttığınız patateslerin üzerine düz olacak şekilde yayın.
Tereyağı kızdırdıktan sonra üzerine dökün.