Hıyar Turşusu Tarifi


Hıyar Turşusu Tarifi 
Malzemeleri:

  • 4 kilogram hıyar
  • 3 tutam kereviz
  • 1 baş sarmısak
  • 1 tane ayva
  • 1 limon
  • Tuz, su
  • 1 avuç nohut

 Yapılışı
Hıyarlar bol suda güzelce yıkanır. 
Temiz bir iğne veya çatalla birkaç ye­rinden güzelce delinir. 
Bir kavanoza düzgün bir şekilde dizilip aralarına limon dilimleri ve kabukları so­yulmuş ayva dilimleri eklenir. 
Sarımsaklar ve kerevizde soyulup hıyarların arasına serpiştirilir. 
Nohutlar eklenir. 
Üzerine çıkacak kadar tuzlu su eklenip, kavanozun ağzı kapatılırak 3 hafta süresince bekletilir.

Hiç yorum yok :