Lezzetli Pizza Nasıl Yapılır Tarifi

Lezzetli Pizza Nasıl Yapılır Tarifi, pizza tarifleri, pizza yapılışı, pizza yapmak, pizza malzemeleri.

Pizza Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru İçin

  • Yarım kilo un
  • Bir tatlı kaşığı maya
  • Bir yemek kaşığı yağ
  • 200-230 miligram ılık su
  • 70 miligram süt
  • Beş gram tuz
  • Beş gram şeker

Sosu İçin ;

  • Altı tane orta boy domates
  • İki diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin;

  • Biber
  • Sucuk
  • Yeşil ve siyah zeytin
  • Kaşar
  • Kekik
  • Pul biber

Pizza Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun.
Üzerini bezle örtüp dinlendirin.
Dinlenen hamuru dört eşit  parçaya bölün.
Bölünen her parçayı unla açın. 
Açtığınız hamuru fırın tepsisine koyup kenarlarını içe kıvırın. 
Domates ve sarımsağı blandırdan geçirip baharat ve tuzla karıştırın.
Hazırladığınız harcı pizza hamurunun üstüne sürün.
Daha sonra üzerine hazırladığınız malzemeleri koyun.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 
Önceden 120 derecede ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirin.  

Not: Hamur yapmak istemiyorsanız fırından alabilirsiniz.


Klasik Sütlaç Tarifi

Klasik Sütlaç Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki litre süt
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • İki su bardağı şeker 
  • Bir paket vanilya (isteğe bağlı)
  • Bir silme çay kaşığı tuz (tepeleme değil)
  • 3,5 su bardağı su

Klasik Sütlaç Yapılışı
Sütü bir tencereye koyup kaynatın.
Pirinçleri yıkayıp 3,5 su bardağı su ilave ederek ayrı bir tencerede 15 dakika kaynatın.
Haşlanan pirinci suyuyla birlikte kaynayan süte ilave edin.
Ocağın altını kısıp ara ara karıştırıyoruz. 
Pirinçler iyice açılana kadar pişirin.
Ocaktan indirmeye yakın şeker ve tuzu ilave edin. 
Arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Daha sonra altını kapatın. 
Tercihinize göre vanilya ilave edebilirsiniz.

Kolay Börek Tarifi

Kolay Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane yufka
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Börek üstü için malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu

Kolay Börek Yapılışı
Yufkayı açıp içine hiçbir şey sürmeden peynirli maydanoz karışımından serpin.
Rulo şeklinde sarın.
Rulo halinde sarılan yufkaları tepsiye dizin.
Böreğin üstü için hazırlanan karışımı iyice yedirerek sürün.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gram kuşbaşı et,
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Damak tadınıza göre baharat
  • Sıcak su

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Yapılışı
Kuru fasulyeyi yıkadıktan sonra tencereye koyun.
Üzerine 10 su bardağı  su koyarak haşlayın.
Haşlanan fasulyeyi ateşten alıp 10 dakika bekleterek dinlendirin.
Fasulyelerin suyunu süzün.
Düdüklü tencereye  tereyağı ve sıvı yağını koyup kuşbaşı etleri kavurun.
Üzerine ince doğranan soğanı ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
Biber ve domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
Haşlanan fasulyeleri  ve bir su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ve tercih ettiğiniz baharatları ilave edip bir taşım kaynatın.
Biraz kaynadıktan sonra 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.
Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Ateşten alıp, kapağını açmadan  yarım saat bekleterek dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri, Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi 
Malzemeleri: 

  • 8 su bardak süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • Tarçın

Kazandibi Tatlısı Yapılışı
Şeker ve sütü tencerede karıştırıp kaynatın.
Nişastayı soğuk suda eritin.
Nişastayı kaynayan süte ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Bir tepsinin tabanına toz şeker serpin.
Kaynattığınız muhallebiyi tepsiye boşaltın.
Daha sonra tepsiyi tepsiyi ateşe koyun.
Isınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendinize doğru spatulayla çekere çevirin.
Her tarafını bu şekilde ateşte çevirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kazandibini porsiyonlar halinde kesip ters çevirin.
Üzerine tarçın döküp servis yapın.

Cevizli Güllaç Tarifi Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi, Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır, Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi
Malzemeleri:

  • Güllaç yufkası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre Süt
  • Ceviz

Cevizli Güllaç Yapılışı
Süt ve toz şeker tencereye koyularak karıştırın
Daha sonra kaynatılıp ocaktan alın.
Biraz ılıdıktan sonra güllaç yaprakları süte batırılıp çıkartın. 
Sütle ıslatılan güllaç yaprakları tepsiye dizin.
Yaklaşık üç güllaç yaprağı yapıldıktan sonra üzerine  kırık ceviz dökün.
Tekrar üç güllaç yaprağı üstüne dizin.
Kalan sütü güllacın üzerine dökün.
Daha sonra sonra buzdolabında bekletip servis yapın.

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif 
Malzemeleri:

  • Sarmalık üzüm yaprağı
  • Yarım kilo pirinç
  • 3 tane kuru soğan
  • Nane
  • Maydanoz
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Üç zeytinyağı
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 su bardağı su

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Üzüm yapraklarını kaynar suda biraz haşlayarak yumuşamasını sağlayın.
Tencereye zeytinyağını koyup soğanı kavurun.
Üzerine pirinci ilave ederek karıştırın.
İnce ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Naneyi, salçayı, kuş üzümünü, tuzu ve  dolmalık fıstığı ekleyip kısık ateşte biraz kavurun.
Daha sonra yaprakları açarak sarmaya başlayın.
Sardığınız sarmaları güvece dizin.
Güvece dizdiğiniz yaprak sarmalarının  üzerine salçalı su gezdirin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Son olarak suyu da ilave edip 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin.
Arada kontrol ederek pirinçler piştiğinde ateşten alıp servis yapın.

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi, Zeytinyağlı Yalancı Sarma Yapılışı, Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı pirinç
  • 1 tane  kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Pul biber
 Üzeri İçin
  • Yarım litre su (Yaklaşık olarak 2,5 su bardağı)
  • Dilimlenmiş limonlar
  • 1 yemek kaşığı sulandırılmış salça (pişirirken üzerine dökülecek)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Yaprakları kaynar suda 10-15 dakika haşlayıp süzün. 
Bütün malzemeleri genişçe bir kap içinde iyice karıştırın.
Malzemeden bir tatlı kaşığı kadar alarak yaprakların içine koyup sarın.
(İç malzemesini yaprakların büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.)
Sarmaları tabanına yaprak döşediğiniz tencereye dizin.
Üzerine sulandırılmış salçayı gezdirin.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
2,5 su bardağı suyu tencerenin kenarından yavaşça dökün.
Limon dilimlerini üzerine koyun.
Üzerine bir tabak kapatın.
Pirinçler pişene kadar 2- 2,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse su ilave edin.
Pirinçler piştikten sonra ocaktan alın.

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi
 Malzemeleri

  • 350 gram dana döş eti
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Bir çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lokum Gibi Et Yapılışı
Öncelikle boş tencereye ocağa koyup iyice kızdırın.
Doğradığınız etleri kızgın tencereye atın.
Yüksek ateşte rengi kahverengiye dönüşene kadar pişirin.
Etlerin bu şekilde yüksek ateşte kavrulmasıyla et suyu etin içinde mühürlenir.
Daha sonra  bir çay bardağı su ve yağını ilave edin.
Düşük ateşte yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 saat pişirin.
Son olarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen ete diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
Ateşten alıp en son tuzunu ilave edin.

Not: Tuz eti sertleştirdiği için piştikten sonra ilave edilmelidir.

Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi, Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi 

Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo sarmalık yaprak
  • 4 tane orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane olgun domates
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Pulbiber 
  • Karabiber
Yaprak Sarma Yapılışı
Soğanı maydanozu ve domatesleri incecik kıyın.
Pirinci yıkadıktan sonra ilave ederek karıştırın.
Salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.
Yaprakları yıkayıp biraz kaynar suda haşlayın.
Hazırladığınız iç malzemesinden biraz alıp yaprağın üstüne koyun.
Yaprağın iki yanını içe doğru üzerine getirip ince bir şekilde sarın.
Sarma işlemi bittikten sonra tencereye kenarından üstünü kapatacak kadar kaynamış su dökün.
Daha sonra pişirip servis yapın.

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı,Kabak Yemekleri Yapılışı

Pirinçli Kabak Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane orta boy kabak
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 2 yemek kaşığı kadar pirinç
  • Karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Dereotu
  • Maydanoz

Pirinçli Kabak Yemeği Yapılışı
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
Yağda hafifçe sararana kadar kavurun.
Domatesleri yemeklik doğradıktan sonra üzerine ilave edin.
Hafif piştikten sonra doğranan  kabakları ekleyin.
Birkaç parçaya bölünen sarımsakları ve önceden yıkanan  pirinci ilave edin.
Üzerine bir su bardağı su ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar pişirin.

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi, Kabak Kızartması Yapılışı, Kızartma Tarifleri. 

Kabak Kızartma Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kabak
  • 2 küçük çay bardağı un
  • 1 çay bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızarmak için sıvı yağ
Üzeri İçin;
  • Süzme yoğurt
  • Dereotu
  • Sarımsak
  • Tuz
Sirkeli Kabak Kızartma Yapılışı
Unu, sirkeyi ve tuzu bir kaseye koyun.
Üzerine suyu ilave ederek pürüzsüz olana kadara karıştırın.
Kabakları güzelce kazıyıp yıkayın. 
Kabakları dikey olarak dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin (Verev şekilde)
Yağı tencereye koyarak kızdırın.
Hazırladığınız sirkeli bulamaca kabak dilimlerini bulayın.
Daha sonra kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. 

Not: Ayrı bir kapta Süzme yoğurt, dereotu, sarmısak ve tuzu karıştırarak kaselere koyun. Kaselere koyduğunuz yoğurdu kabakların üzerine dökmeden yanında servis yapın. Bu şekilde kabaklar da çıtır kalmış olur.

Çoban Salatası Tarifi Çoban Salatası Nasıl Yapılır

Çoban Salatası Tarifi Çoban Salatası Nasıl Yapılır, Çoban Salatası Yapılışı, salatalar, domates salatası, pratik çoban salatası.

Çoban Salatası Tarifi  
Malzemeleri:

  • İki tane küçük boy soğan
  • Üç tane olgun domates
  • İki tane salatalık
  • Beş tane sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Bir tatlı kaşığı sirke
  • 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Çoban Salatası Yapılışı
Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
Üzerine tuz döküp elinizde biraz ovarak soğanları yumuşatın.
Domatesleri büyük dilimler şeklinde doğrayın.
Salatalıkların kabuklarını soymadan yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin.
Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp incecik dilimleyin.
Maydanozu ince ince kıyın.
Üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz döküp karıştırın.
Servis tabağına koyup fazla bekletmeden servis yapın.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır

Yoğurtlu Patates Nasıl Yapılır, Yoğurtlu Patates Salatası Yapılışı, yoğurtlu patates püresi malzemeleri, yoğurtlu patates salatası tarifi, patates yemekleri.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
Malzemeleri:

  • 10 tane patates
  • 8 tane salatalık
  • 6-7 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yeteri kadar yoğurt

Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin.
Salatalıkları yıkadıktan sonra kabuklu olarak rendeleyin.
Rendelenen salatalıkların suyunu sıkarak atın.
Ezilen patateslerin üzerine suyu sıkılan salatalıkları ekleyip karıştırın.
Sarmısakları  ezdikten sonra ekleyin.
Tuzunu serpin.
Dere otunu incecik doğrayıp ilave edin.
Yeteri kadar yoğurdu da ilave edin.
Daha sonra bütün malzemeyi genişçe bir kapta karıştırın
Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.