Mis Tava Böreği Tarifi


Tava Böreği Tarifi
Malzmeleri:

  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase beyaz peynir

Hazırlanışı
Tereyağını şeffaflaşana kadar eritin. Eridikten sonra zeytinyağını ilave edin. Ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın ve 1 çay bardağı su ilave edin.

Yufkanın tekini tezgahın üzerinde açın. Hazırlamış olduğunuz yağdan daha sonra da su ve yumurta karışımından yufkaın her yerine gelecek şekilde gezdirin.

İkinci yufkayı ve üçüncü yufkayıda üst üste koyup çatalla ezdiğiniz peyniri üst üste koyduğunuz yufkaların ortasına kareşeklinde yayın. Yufkayı dört tarafından ortaya katlayın. (kare şeklinde olacak, teflon tavayı kaplayacak kadar) Tüm kat yerlerine yumurta ve yağlı harçtan sürün.

Yağlanmış tavada kısık ateşte çevirerek altı üstü kızarana kadar pişirin.

Su Böreği Tarifi


Su Böreği Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 adet yumurta
  • 4-5 bardak un
  • Bir miktar tuz
  • 150-200 gr. kadar tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için)

İç Malzemeler

  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 2 demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Malzemeler:
Derin bir karıştırma kabının içine un koyularak, yumurtalar kırılır, tuz eklenir. Kulak memesinden daha sert bir hamur yapılarak iyice yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülerek 2 saat dinlendirilir.

İç harcı için; peynir derin bir kasenin içinde çatalla ezilerek, püre haline getirilir. İçine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi eklenip, iyice karıştırılır. Bir kenarda beklemeye bırakılır.

Hamurdan ufak bezeler alınır. Daha sonra yufkalar teker teker açılır. Bir bezin ya da tezgahın üzerine alınır.

Büyük bir tencerede su kaynatılır. Bir miktar tuz atılıp yufkalar tek tek haşlanır. Tencere küçük gelirse yufkaları ikiyede bölebiliriz. Yufkaları suda 10 sn. kadar tutalım. Son iki yufkayı haşlamayalım.

Daha sonra herbir yufkayı önce soğuk suya sonra bir süzgeç yada tüy bırakmayacak temiz bir bez üzerine alalım. Yağlanmış tepsiye haşlanmamış yufkanın tekini serelim üzerine erittiğimiz tereyağından 2- 3 kaşık sürelim.

Tepsi yağlanır haşlanmayan yufkalardan birisi tepsiye yayılır, üstüne eritilen tereyağından 2-3 kaşık sürülür. Her üç hamurdan bir hazırlanan harç serpilir, her hamurun üstü yağlanır. Tüm yufkalar bu şekilde tepsiye dizilir, en üste haşlanmayan diğer yufka yayılır üstüne yine yağ dökülür.

Tepsi ateşe oturtularak altı kızarıncaya kadar çevire çevire pişirilir. Altı kızarınca başka bir tepsi yardımıyla altüst edilerek diğer yüzüde aynı biçimde kızartılır. Dilimlenerek servis yapılır.

İstenirse ocak yerine 175 derece fırında da 1 saat kadar kızartabilirsiniz.

Patatesli Börek Tarifi



Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri:
  • 3 adet yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
İçi İçin Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, 
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Maydonoz
  • Arzu edilirse reyhan
  • 2 kaşık sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezin.

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.

Patates, biber, maydonoz ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.

Yufkayı mutfak tezgahının üzerine serin. Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.

Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.

Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.

Patatesli Börek Tarifi



Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri:
  • 3 adet yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)


İçi İçin Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, 
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Maydonoz
  • Arzu edilirse reyhan
  • 2 kaşık sıvı yağ


Hazırlanışı
Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezin.

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.

Patates, biber, maydonoz ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.

Yufkayı mutfak tezgahının üzerine serin. Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.

Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.

Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.

Şehriyeli Pilav Tarifi


Şehriyeli Pilav Tarifi
MALZEMELER

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 kaşık tereyağı (60-70 gr)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 bardak su
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinci yarım saat önceden ılık suda ıslatınız. Daha sonra ıslanan pirinçleri 3-4 su yıkayınız.

Tencereye tereyağı, sıvı yağı ve şehriyeyi alıp şehriyeler altın rengini olana kadar kavurun. Yıkanan pirinçleri ve tuzunu ilave ederek pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.

Son olarak sıcak suyu ilave ederek orta sıcaklıktaki ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.

Püf Noktaları
1-Pilavınızın tane tane olması için ve pirinç tanelerinin kırılmasını önlemek için kavururken tuzunu ilave etmeyi unutmayın.

2-Baldo pirinç kullanmanız ve pirinci daha önceden ıslatmanız da daha diri bir pilav yapmanızı sağlar.

3- Pilav suyunu çekene kadar ve servis yapana kadar karıştırmamaya özen gösterin. Aksi halde pirinç taneleri birbirine yapışacaktır.

4- Pilavı servis ederken pilavı ezmeden karıştırırsanız dibe çökmüş olan yağını homojen şekilde dağıtmış olursunuz.

5- Pilavı dinlendirirken kapağın altına temiz bir bez örtüp sararsanız servis zamanına kadar sıcak kalacak ve pilav suyunu çekmemişse bu şekilde daha iyi sonuç alacaksınız.

Bursa Pideli Köfte Tarifi



Bursa Pideli Köfte Tarifi 
Malzemeler
Köftesi için;
  • 600-700 gr. kıyma (dana ve kuzu karışımı olursa daha güzel olur)
  • 1 adet soğan
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Köfteleri kızartmak için az miktarda sıvı yağ ya da tereyağı
Salçalı sos için
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (tercihen biber ve domates karışık olabilir)
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz, biber (biber salçası kullacaksanız salça acı ve tuzlu ise ilave etmeyin.)
  • Köftelerin üzerine dökmek için ayrıca 2-3 kaşık tereyağı
Servis etmek için;
  • Kızarmış biber ve domates dilimleri.
HAZIRLANIŞI
Köfteyi hazırlamak için; Soğanı rendeleyin. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yassılaştırın. Vaktiniz varsa köteyi bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.

Hazırladığınız köfteleri dilerseniz ızgarada, dilerseniz az yağlı tavada önlü arkalı kızartın.

Pideleri küp küp doğrayın. Servis tabağına alın.

Sosu hazırlamak için; tereyağı eritip salçayı ekleyin. Salçayı bu şekilde kavurun. Güzelce kavurduktan sonra sıcak su ilave edin.

Servis tabaklarına hazırladığınız pidelerin üzerine bu sostan gezdirin. Üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine kızarmış tereyağı gezdirin.

Servis tabağının bir yanına yoğurt diğer tarafına kızarttığınız biber ve domatesleri koyarak servis edin.

Acıbadem Tatlısı Tarifi


Acıbadem Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çubuk vanilya
  • 200 gram acıbadem bisküvisi
  • Yarım limon
  • 3 yumurta

Hazırlanışı
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. 
Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. 
Diğer bir kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın.
Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. 
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. 
Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.

Çörek Tarifi


Mini Çörek Tarifi
Malzemeleri:

  • 1/2 paket margarin (veya tereyağ)
  • 1.5 çorbakaşığı tozşeker
  • 1/2 çaykaşığı tuz
  • 1 çorbakaşığı su
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 25 gram maya

Hazırlanışı
Mayayı suda eritip, çırpılmış yumurtalarla karıştırın. Daha sonra bu karışıma şeker, tuz, un ve yağı ekleyerek hamur haline getirin.

Hamurdan az bir parça ayırıp kalanını küçük toplar haline getirip, üstlerinden hafif bastırın. Şekil verdiğiniz hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin.

Hamurdan ayırdığınız küçük parçayı bölerek çöreklerin üstüne yerleştirin. Biraz bekledikten sonra 250 derecede 10 dakika kadar pişirin.

Mis Etimek Tatlısı Tarifi



Etimek Tatlısı Tarifi 
Malzemeler
  • 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • Ceviz ya da antep fıstığı
Hazırlanışı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.

Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize bağlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. 

Mis Bayatlamayan Poğaça Tarifi



Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (6-7 su bardağı kadar)

Üzeri için :

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Yapılışı:
Hafif sıcağa yakın sütün içerisinde mayayı erit. 

Üzerine toz şekeri döküp karıştırın ve bu şekilde 10 dakika köpürmesi için bekletin. 

Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat kadar üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. 

Hamurdan istediğiniz ölçüde parçalar koparıp ister boş, ister iç koyup şekil verin. 

Tepside 10 dakika kadar bekletip yumurtanın sarısını sürün. Susam veya çörekotu serpin. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Mis Sandviç Poğaça Tarifi


Minik Sandviç Poğaça 
Malzemeleri:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı + – olabilir)

İç malzeme için
 İsteğe göre;

  • Kaşar, 
  • Salam,
  • Beyaz peynir
  • Zeytin ezmesi
  • Nutella  


Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı, istenirse çörek otu,susam

Hazırlanışı
Su ve süt karıştırılarak el yakmayacak şekilde ılıtılır. 

Maya hamur yoğrulacak kaba alınır, üzerine ılınan süt ve şeker eklenerek 10 dk. kabarması beklenir. (beklemeden de olur ama böyle daha güzel mayalanıyor). 

Sonra tuz ve yağ da konur alabildiğince un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. 

Hamur kabı bir örtü ile sarılarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması beklenir. 

Hamur mayalandıktan sonra ele birazcık sıvı yağ sürerek ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve tepsiye aralıklı dizilir. Birazda tepside kabarması beklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. 

Piştikten sonra poğaçalar iyice soğutulur (soğumazsa keserken hamur olur) ve içine istenilen malzeme konarak servis edilir.

Mis Katmer Poğaça Tarifi


Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Arasına; 75 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 100 gram beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)


Hazırlanışı

Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. 

Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. 

Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. 

Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. 

Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin

Mis Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi


Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım limon
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 5 bardak su
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

Yapılışı:
Tavuk göğsü küp küp doğrandıktan sonra haşlanır.
5 bardak su ilave edilir.
Bir kapta limon suyu, un ve yumurta iyice çırpılarak tencereye ilave edilir.
Karıştırılarak kaynatılır.
Çorba Piştikten sonra, tereyağı pul biber ve nane kızdırılıp çorbanın üstünde gezdirilir.

Mis Patlıcan Köftesi Tarifi



Patlıcan Köftesi Tarifi
Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayalım. Patatesleri ve soğanı rende yapalım. Maydanozları ince ince kıyalım. Tüm bu malzemeyi bir kaba alalım. Üzerine yumurtaları kıralım. Baharatlarını ve galeta ununu ekleyelim. Köfte harcı gibi yoğuralım. Kıvam alınca elimizle şekil verip ister tavada ister fırında pişirelim. 

Mis Yemek Ispanaklı Krep Tarifi


Ispanaklı Krep Tarifi 
  • Malzemeler: 
  • 125 gr un(1 su bardağından biraz fazla) 
  • 4 tane yumurta 
  • 1 Su bardağı süt 
  • 50 gram yumuşak margarin 
  • 200 gram ıspanak (dondurulmuş) 
  • 200 gram beyaz peynir
  •  Bir tutam tozşeker 
  • 200 milim krema 
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Tuz, 
  • Karabiber 

 Hazırlanışı: 
Un, süt, 2 tane yumurta, 20 gram margarin, birer tutam tuz ve tozşekeri karıştırarak hamur haline getirin. 1 Saat dinlenmeye bırakın. 
Çözülmüş ıspanağın suyunu iyice sıkın ve püre haline getirin. 
Beyaz peynir, 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. 
18 Santim çapında yağlanmış tavada 8 adet krep pişirin. 
Üzerine ıspanak püresini yayıp, rulo yapın. 
Yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dizin. 
Üzerlerine kalan kaşar peynir ile karıştırdığınız kremayı dökün. 
225 Derecede ısıttığınız fırının alttan ikinci rafında 15-20 dakika pişirin. 

Mis Yemek Patates Salatası Tarifi



Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:

  • 1 kg patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp, bir tencereye koyun. Üzerine birkaç parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin. Bir çorba kaşığı tuz katıp, patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. 

Haşlanmış patatesleri süzdürüp, sıcakken kabuklarını soyun. İri küp biçiminde doğrayıp, bir salata kabına aktarın. 

İnce kıyılmış maydanoz, soğan, tuz ve önceden közlenmiş biberi ince ince doğrayıp patateslerin üzerine dökün.  Üzerine yağını ilave etikten sonra salatayı karıştırın. Soğuduktan sonra süsleyip servis yapın.

Tava Pizza Nasıl Yapılır


Tava Pizza Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sivi yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kasığı kabartma tozu
  • Tuz
Sos yapılışı
  • 1 yemek kasigi salca
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı sivi yağ
  • Biraz su üzerine: sucuk
  • Sosis
  • Domates
  • Biber
  • Misir
  • Mantar
Yapılışı
Bütün malzemelerle ele yapişacak kıvamda hamur yapılır. Yağlanmiş ellerle yaglanmis tavaya hamur elle bastırılarak yayılır. Sos hamurun üzerine sürülür malzemeler koyulur en üste kaşar rendelenir. Tavanin kapagi kapatilir kisik ateste 10-15 dakika kadar pişirilir.

Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır

Çikolatalı Krep Tarifi 
Malzemeler: 
250 milim elma suyu 
2 Yemek kaşığı toz şeker 
1 Adet limon 
1 Adet çubuk tarçın 
2 Adet armut 
125 gr un (1 su bardağından biraz fazla) 
250 milim süt (1 su bardağı) 
2 Adet yumurta 
20 gr margarin 
2 Tatlı kaşığı sıvı yağ 
100 gr sütsüz çikolata 
4 Adet top dondurma 
75 gr çikolatalı fındık ezmesi 
40 gr kıyılmış 
Antep fıstığı 
Tuz 
Hazırlanışı:
Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın. Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın. 
20 Dakika dinlendirmeye bırakın. 
Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvı yağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun. 
Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün. Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin. 
Süzülmüş armut, dondurma ve antep fıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın. 

Ballı Krep Tarifi


Ballı Krep Tarifi 
Malzemeler: 
  • 90 gr un(2/3 su bardağı) 
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker 
  • 200 ml süt 
  • 2 Adet yumurta 
  • 3 Yemek kaşığı portakal suyu 
  • 120 gr tereyağı 
  • 200 gr krema 
  • 1/2 Su bardağı bal 
  • 4 Adet yumurta sarısı 
  • 40 gr dolmalık fıstık
  • 250 gr frambuaz 
  • 4 yemek kaşığı frambuaz likörü 
  • Tuz 
  • Yağlı kağıt 

 Hazırlanışı: 
Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun. 
Süt, yumurta ve portakal suyunu katın. 100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin. 
Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin. 
Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin. 
Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin. 
Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin.Daha sonra ateşten alın. 
Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun. 
Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün. 
Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin. 
Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın. 
Pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin. 
Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın. 
Servis yaparken krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin. 

Ayvalı Lahana Sarması Tarifi


Ayvalı Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 1 adet orta boy lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • Yarım demet ince kıyılmış
  • maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Nane, toz kırmızıbiber
  • Tuz, karabiber

Yapılışı
Pirinci sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. 
Ayvayı rendeleyip geniş bir kaba alın. 
Üzerine pirinç, soğan, kıyma, maydanoz, karabiber, nane ve sıvıyağın yarısın ekleyip karıştırın. 
Tuzunu ayarlayın. 
Diğer taraftan lahanaları yaprak yaprak ayırın. 
Haşlayıp suyunu sıkın. 
Yaprakları düz bir zemine yayıp hazırladığınız harçtan içlerine koyup sarın. 
Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. 
Kalan sıvıyağı üzerine gezdirin. 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. 
Üzerine nane ve toz kırmızıbiber serperek servis yapın.