Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır

Çikolatalı Krep Tarifi 
Malzemeler: 
250 milim elma suyu 
2 Yemek kaşığı toz şeker 
1 Adet limon 
1 Adet çubuk tarçın 
2 Adet armut 
125 gr un (1 su bardağından biraz fazla) 
250 milim süt (1 su bardağı) 
2 Adet yumurta 
20 gr margarin 
2 Tatlı kaşığı sıvı yağ 
100 gr sütsüz çikolata 
4 Adet top dondurma 
75 gr çikolatalı fındık ezmesi 
40 gr kıyılmış 
Antep fıstığı 
Tuz 
Hazırlanışı:
Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın. Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın. 
20 Dakika dinlendirmeye bırakın. 
Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvı yağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun. 
Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün. Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin. 
Süzülmüş armut, dondurma ve antep fıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın. 

Hiç yorum yok :