Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Çikolatalı Krep Malzemeleri,Çikolatalı Krep Tarifi, Çikolatalı Krep Tarifi Çikolatalı Krep Oktay Usta Tarifleri Çikolatalı Krep Pişirmek Çikolatalı Krep Yapmak, Çikolatalı Krep Tarifleri, Çikolatalı Krep Nasıl Pişirilir, Çikolatalı Krep Oktay Usta Tarifi, Çikolatalı Krep Pişirme Çikolatalı Krep Yapmak.
Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır
Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır
Çikolatalı Krep Tarifi
Malzemeler:
250 milim elma suyu
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 Adet limon
1 Adet çubuk tarçın
2 Adet armut
125 gr un (1 su bardağından biraz fazla)
250 milim süt (1 su bardağı)
2 Adet yumurta
20 gr margarin
2 Tatlı kaşığı sıvı yağ
100 gr sütsüz çikolata
4 Adet top dondurma
75 gr çikolatalı fındık ezmesi
40 gr kıyılmış
Antep fıstığı
Tuz
Hazırlanışı:
Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın. Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvı yağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün. Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
Süzülmüş armut, dondurma ve antep fıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder