Ballı Krep Tarifi
Malzemeler:
- 90 gr un(2/3 su bardağı)
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
- 200 ml süt
- 2 Adet yumurta
- 3 Yemek kaşığı portakal suyu
- 120 gr tereyağı
- 200 gr krema
- 1/2 Su bardağı bal
- 4 Adet yumurta sarısı
- 40 gr dolmalık fıstık
- 250 gr frambuaz
- 4 yemek kaşığı frambuaz likörü
- Tuz
- Yağlı kağıt
Hazırlanışı:
Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun.
Süt, yumurta ve portakal suyunu katın. 100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin.
Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin.
Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin.
Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin.
Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin.Daha sonra ateşten alın.
Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun.
Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün.
Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin.
Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın.
Pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin.
Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın.
Servis yaparken krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder