Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri:
- 3 adet yufka
- 1/2 su bardağı süt
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
İçi İçin Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- Tuz,
- Karabiber
- Pulbiber
- Maydonoz
- Arzu edilirse reyhan
- 2 kaşık sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezin.
Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.
Patates, biber, maydonoz ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.
Yufkayı mutfak tezgahının üzerine serin. Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder