Şehriyeli Pilav Tarifi
MALZEMELER
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 kaşık tereyağı (60-70 gr)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 bardak su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci yarım saat önceden ılık suda ıslatınız. Daha sonra ıslanan pirinçleri 3-4 su yıkayınız.
Tencereye tereyağı, sıvı yağı ve şehriyeyi alıp şehriyeler altın rengini olana kadar kavurun. Yıkanan pirinçleri ve tuzunu ilave ederek pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
Son olarak sıcak suyu ilave ederek orta sıcaklıktaki ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Püf Noktaları
1-Pilavınızın tane tane olması için ve pirinç tanelerinin kırılmasını önlemek için kavururken tuzunu ilave etmeyi unutmayın.
2-Baldo pirinç kullanmanız ve pirinci daha önceden ıslatmanız da daha diri bir pilav yapmanızı sağlar.
3- Pilav suyunu çekene kadar ve servis yapana kadar karıştırmamaya özen gösterin. Aksi halde pirinç taneleri birbirine yapışacaktır.
4- Pilavı servis ederken pilavı ezmeden karıştırırsanız dibe çökmüş olan yağını homojen şekilde dağıtmış olursunuz.
5- Pilavı dinlendirirken kapağın altına temiz bir bez örtüp sararsanız servis zamanına kadar sıcak kalacak ve pilav suyunu çekmemişse bu şekilde daha iyi sonuç alacaksınız.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder