Mis Bayatlamayan Poğaça Tarifi Mis Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır Mis Bayatlamayan Poğaça Oktay Usta Tarifleri, Bayatlamayan Poğaça Tarifleri, Bayatlamayan Poğaça Nasıl Pişirilir, Bayatlamayan Poğaça Oktay Usta Tarifi, Bayatlamayan Poğaça Malzemeleri.
Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (6-7 su bardağı kadar)
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı
- Susam veya çörek otu
Yapılışı:
Hafif sıcağa yakın sütün içerisinde mayayı erit.
Üzerine toz şekeri döküp karıştırın ve bu şekilde 10 dakika köpürmesi için bekletin.
Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat kadar üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.
Hamurdan istediğiniz ölçüde parçalar koparıp ister boş, ister iç koyup şekil verin.
Tepside 10 dakika kadar bekletip yumurtanın sarısını sürün. Susam veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder