Ispanaklı Krep Tarifi
- Malzemeler:
- 125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
- 4 tane yumurta
- 1 Su bardağı süt
- 50 gram yumuşak margarin
- 200 gram ıspanak (dondurulmuş)
- 200 gram beyaz peynir
- Bir tutam tozşeker
- 200 milim krema
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz,
- Karabiber
Hazırlanışı:
Un, süt, 2 tane yumurta, 20 gram margarin, birer tutam tuz ve tozşekeri karıştırarak hamur haline getirin. 1 Saat dinlenmeye bırakın.
Çözülmüş ıspanağın suyunu iyice sıkın ve püre haline getirin.
Beyaz peynir, 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın.
18 Santim çapında yağlanmış tavada 8 adet krep pişirin.
Üzerine ıspanak püresini yayıp, rulo yapın.
Yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dizin.
Üzerlerine kalan kaşar peynir ile karıştırdığınız kremayı dökün.
225 Derecede ısıttığınız fırının alttan ikinci rafında 15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder