Acıbadem Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
- 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çubuk vanilya
- 200 gram acıbadem bisküvisi
- Yarım limon
- 3 yumurta
Hazırlanışı
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın.
Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın.
Diğer bir kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın.
Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin.
Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder