Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeleri
- 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Bir çay bardağı bulgur
- Bir çorba kaşığı un
- 50 gram sıvı yağ
- İki çorba kaşığı domates salçası
- Sekiz su bardağı et suyu
- Pul biber
- Nane
- Tuz
Ezogelin Çorbası Yapılışı
Sıvı yağın yarısını tencereye koyup kısık ateşte kızdırın.
Unu ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Salçayı iki kaşık suyla sulandırıp una ilave edin.
Et suyunu azar azar karıştırarak ekleyin.
Kaynayana kadar pişirin.
Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın.
Kaynayan et suyuna ilave edin.
Tuzu da ilave edin.
Mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Kalan sıvı yağı bir tavada eritin.
Pul biber ve naneyi ilave edip biraz kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder