Oktay Ustadan Dan Kek Islak Kek Tarifi Oktay Usta Islak Kek Yapılışı

Oktay Ustadan Dan Kek Islak Kek Tarifi, Oktay Usta Islak Kek Yapılışı, Yemek Tarifleri, Kek Tarifleri, Kek Çeşitleri, Kekler, Mis Gibi Islak Kek Yapılışı, Pratik Dan Kek Tarifi, Dan kek Islak Kek Nasıl Yapılır Malzemeleri.

Oktay Usta Islak Kek   Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı esmer şeker (yoksa toz şeker de olur)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devirde 5 dakika köpürene kadar karıştırın.
Süt, sıvıyağ ve kakaoyu ilave ederek çırpmaya devam edin.
Bu karışımdan keki ıslatmak için 2 su bardağı ayırın.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
Çırpmaya devam edin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz keki dilimleyin.
Keki ıslatmak için ayırdığınız sosu üzerine gezdirin.
Kek sosu iyice çektikten sonra  üzerine erimiş bitter çikolatayı dökün.
Son olarak fırında kızarttığınız ceviz içlerini üzerine ufalayın.