Orman Kebabı Tarifi Oktay Usta Tarifi Orman Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

Orman Kebabı Tarifi Oktay Usta Tarifi Orman Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, Orman Kebabı Tarifi, Orman Kebabı Tarifleri Oktay Usta,Kebap Tarifleri,  Orman Kebabı Pişirmek Oktay Usta, Orman Kebabı Nasıl Pişirilir Tarifi Oktay Usta, Yemek Tarifleri,  Orman Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta, Orman Kebabı Malzemeleri Oktay Usta, Orman Kebabının Püf Noktaları Tarifi Oktay Usta.

Orman Kebabı Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:

  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • Yarım kilo donmuş bezelye
  • 6 tane yeşil soğan
  • 3 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 200 gram mantar
  • 3 tane çarliston biber
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Hamuru İçin:
  • 2 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı su 

Yapılışı:
Yağı eritin, soğanları irice çekin ve kavurun. Etleri ilave edin. Etler kendi sularını salıp çekinceye kadar kavurun. Bir su bardağı su ekleyip, etler suyunu çekene kadar, çok kısık ateşte pişirin. Tuzla lezzetlendirin.

Patates, mantar ve havuçları küp şeklinde doğrayıp, etlere ilave edin. Bezelyeleri de koyup, 2 bardak sıcak su ile birlikte, sebzeler yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirin. Yemeğinizi ateşten almadan 10 dk önce çarliston biberleri, 2-3 dk önce de yeşil soğanları ekleyip tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirin.

Pişen yemeğinizin suyunu iyice çekmiş olması gerekmektedir.Etlerinizi, 25 cm çapında, derin bir fırın kabına koyun.Hamur malzemelerini karıştırın. Hamuru, fırın kabınızın ağzı genişliğinde ve 2 parmak kalınlığında açın. Orman kebabının üzerini bu hamurla kapatın. Hamurun üzerine 1 yumurta sarısını sürün.Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 40 dk pişirin.