Malzemeleri:
- 5 tane kabak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
- İki tane orta boy soğan
- Bir tane biber
- Bir su bardağı pirinç
- İki tane domates
- Bir çorba kaşığı salça
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- Bir tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Bir tane limonun suyu
Yapılışı
Kabakları ortadan ikiye ayırıp oyun.
Yarım su bardağı fıstığı zeytinyağında hafifçe kavurup, ince ince kıydığınız soğanları ve biberi ekleyin.
Kısık ateşte hafif kavurduktan sonra pirinci de ilave edip kavurun.
Rendelenmiş domates, salça, tuz, karabiber, nan ve yarım su bardağı suyu da ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Piştikten sonra bir limon suyunu harca ilave edip karıştırın.
Harcı oyulmuş kabaklara sıkıştırmadan doldurun.
Tencereye dizdikten sonra, dolmaların yarısını geçecek şekilde su ilave edin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 50-60 dakika pişirin.