Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Yapılışı Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Yapılışı Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 150 gram bonfile
  • 150 gram baharatlı acılı köfte  
  • 150 gram piliç eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 100 gram domates sosu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 3 tane biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Yapılışı
Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. 
Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. 
Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave edin.
Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. 
Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün. 
Pişirilen etleri karışık olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.
Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. 
Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin. 
Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.