Beyaz Şarap Soslu Tavuk Tarifi Şarap Soslu Tavuk Nasıl Yapılır, kırmızı şarap soslu tavuk, soya soslu tavuk tarifi, beşamel soslu tavuk tarifi, ramiz soslu tavuk tarifi, soslu tavuk tarifi oktay usta, salça soslu tavuk tarifi, tavuk yemekleri.
Malzemeleri:
- 4 tane 25 gramlık dana jambon
- 4 tane 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
- 175 gram arpacık soğanı
- 75 gram soğan
- 275 ml sek beyaz şarap
- 1 kokulu otlar buketi
- 1 tavuk suyu tableti
- 275 ml kaynar su
- 15 gram tereyağı
- 20 gram un
- 125 gram brokoli
- 175 gram birkaç parçaya bölünmüş havuç
Yapılışı
Tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.
Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın.
Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun.
Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber koyun.
35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar pişirin.
Tavuk pişerken sosu hazırlayın.
Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın.
10 dakika sonra kokulu otlar buketini çıkartın.
Tavuk suyu tabletini suda eritin.
Tereyağını eritip unla karıştırın.
Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin.
Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın.
Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika daha fırında pişirin.
Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın.