Çerkez Tavuğu Yapılışı Çerkez Tavuğu Tarifi Çerkez Tavuğu Oktay Usta Tarifleri

Çerkez Tavuğu Yapılışı Çerkez Tavuğu Tarifi Çerkez Tavuğu Oktay Usta Tarifleri, Yemek Tarifleri, Tavuk Tarifleri, Çerkez Tavuğu Nasıl Pişirilir, Çerkez Tavuğu Yemeği Yapmak, Oktay Ustadan Çekez Tvuğu Tarifleri

Çerkez Tavuğu Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane orta boy bütün tavuk
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos Yapmak için Malzemeler:

  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 4-5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz (1 çay kaşığı)
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı
Önce tavuğu yıkayıp temizledikten sonra tencereye koyun.  Soyulup, dörde bölünen  havuç ve soğanı ilave edin.Daha sonra 5 bardak sıcak su, tuz ve karabiberini ilave edin. Tavuğu en az 35-40 dakika haşladıktan sonra ocaktan alın. Ilıyan tavuğu süzdürerek tencereden çıkarın. Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırarak, ufak parçalar şeklinde didikleyin.

Sosu hazırlamak üzere mutfak robotunun ya da blendırın içine bayat ekmek içlerini parçalayarak koyun. Soyulmuş sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Ceviz içinden, 5-6 adet üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanını da ilave edin. Şimdi tavuk suyunun içindeki havuç ve soğanları süzdürün ve yavaş yavaş içine ekleyin. Sosu iyice çekerek püre haline getirin.

Boza kıvamına gelen sosla, didiklenmiş tavuk etlerini karıştırın ve bir servis tabağına düzgün bir şekilde yerleştirin.  Son olarak ufak bir tavada sıvıyağda 1-2 dakika kavurduğunuz kırmızı pul biberi üzerine gezdirin. Ilık ya da soğuk olarak servise edin.

Püf noktası: Aslında Çerkez tavuğuna cevizin yağı çıkarılarak dökülür. Bunun için 1 su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberle et makinasından geçirilir. Bu malzeme bir tülbente konup, elle sıkılır. Elde edilen kırmızı yağlı sos Çerkez tavuğunun üzerine gezdirilir.