Fırında Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Yılbaşı Hindisi Yapılışı, Yeniyıl Hindisi Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Yılbaşı Hindisi Yapılı, Fırında Hindi Pişirmek, Yeni Yıl Hindisi, Hindi Yemekleri, Hindi Tarifleri, Hindi Pişirmenin Püf Noktaları, Hindi Eti Nasıl pişirilir.
Malzemeleri:
- 1 tane hindi
- 10 tane arpacık soğan
- 1 tane defne yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane domates
- 4 tane sivri biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
İç Pilav Yapmak İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tane kuru soğan
- 200 gram kuzu ciğeri
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 3 su bardağı et suyu
- Yenibahar
- Karabiber
- Tarçın
- Tuz
Yapılışı
Hindiyi güzelce yıkayıp süzün.
Soğanları rendeleyin.
Sarımsakları dövün ya da küçük küçük doğrayın.
2 limonun suyunu sıkın.
Daha sonra sarmısak, soğan ve limonu karıştırın.
Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri karıştırın.
Son olarak hazırladığınız karışımların tümünü bir kapa koyarak iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
Hindinin iç ve dış kısmına hazırladığınız bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Sosun arta kalanını saklayın.
Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
Sosun kalan kısmını bir kez daha hindinin üzerine sürün.
Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
Not : Hazırladığınız bu sosla hindi yerine tavukta pişirebilirsiniz. Yılbaşı için hazırlayacağınız hindinin ya da tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.