Malzemeleri:
- İki tane yumurta
- 250 gram fındık
- 250 gram margarin
- Altı su bardağı un
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir paket kabartma tozu
Yapılışı
Margarini hafifçe ılıtın.
İki tane yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve kabartma tozu ile bir kapta elinizle ezin.
Ilıtılan margarini de içine ilave ederek karıştırın.
Un da ilave ederek yoğurun.
Yumurta iriliğinde hamur parçaları kopartın.
Önce yumurta akına, ardından dövülmüş fındığa batırın.
Tepsiye dizerek fırında pişirin.
Kurabiyeler fazla kızarırsa sertleşir.
Kurabiyeler hafifçe renk değiştirdiğinde fırından alın.