Bademli Kavala Kurabiyesi Tarifi Bademli Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, yemek tarifleri, kavala kurabiyesi malzemeler, gerçek kavala kurabiyesi tarifi, kavala kurabiyesi tarifi, oktay usta bademli un kurabiyesi.
Bademli Kavala Kurabiyesi
Malzemeleri
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dilimlenmiş badem
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı fındık unu
- Üzeri için pudra şekeri
- 5 su bardağı un (unun hepsini birden koymayın kıvamına göre ayarlayın)
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şeker ve sıvı yağla karıştırın.
Unu, fındık unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
Bademleri teflon bir tavada hafif pembeleşene ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Ilıyan bademleri hamura ilave ederek yoğurun.
Hamur biraz dinlendirin.
Daha sonra merdane ile açın.
Ay şeklinde çay bardağı ile şekillendirin.
Kağıt serilmiş veya un serpilmiş fırın tepsisine dizin
180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
15 dakika fırında üzeri kızarmadan pişirin.
Üzeri beyaz olacak şekilde fırını kapatıp kurabiyelerin içini çekmesini bekleyin.
Ilıkken üzerine pudra şekeri serpin.