Malzemeleri:
- 1 paket 250 gram margarin yağı
- 1 tane küçük limon
- 1 çay bardağı 100 gram yoğurt
- 1,5 su bardağı 260 gram şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 su bardağı 575 gram un
- 1 tane küçük limon
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Margarin yağını eritin ve ılımaya bırakın.
Limonun kabuğunu rendeleyin.
Geniş bir kaba limon parçalarını, limon kabuğu rendesini ve erimiş margarin yağını koyup karıştırın.
Yoğurt ve şekeri ilave ederek karıştırın.
Unu ve karbonatı karışıma ilave edin.
Yumuşak bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Kurabiye şekli verin.
Kurabiye hamurlarını yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
Küçük bir kasede bir tane limon kabuğu rendesi, limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.
Kurabiye hamurlarının üzerine fırça ile sürün.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Kurabiyeleri fırına verin 25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.