Ali Nazik Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi


Ali Nazik Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 Kilogram Patlıcan
  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet kırmızı biber
  • 500 gram yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri veya çarliston biber
  • 1 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 4 diş sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanları ve biberleri tek tek közlüyoruz.
Közleme işi fırında veya ocak üzerinde olabilir.
Közlendikten sonra kabuklarını soyuyoruz ve bir çatal ile eziyoruz.
Kıymayı yağsız bir şekilde suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra soğanı ve biberi ekliyoruz.
Hafifçe pembeleşince,bbaharatları ve maydanozu da ekleyerek ocaktan alıyoruz. 
Sarımsakları soyarak havanda dövüyoruz.
Yoğurdu ekleyerek karıştırıyoruz.
Bir tavada tereyağı ile kırmızı toz biberi kızdırıyoruz.
Patlıcanları biber ile karıştırarak servis tabağına yayıyoruz.
Üzerine ise sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
Kıymayı da bunların üzerine yayarak yağı yemeğin üzerinde gezdiriyoruz ve en son maydanoz ile süslüyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok :