Boşnak Böreği Oktay Usta Tarifi

Boşnak Böreği Tarifi Boşnak Böreği Nasıl Yapılır Boşnak Böreği Oktay Usta Tarifi, Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Boşnak Böreği Tarifleri, Boşnak Böreği Pişirmek, Boşnak Böreği Yapmak, Boşnak Böreği Malzemeleri, Boşnak Böreğinin Tarifi, Börekler, Börek tarifleri, Börek Çeşitleri.


Boşnak Böreği Tarifi
Malzemeleri:
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşak)
İçinin Harcı İçin:
  • 2 adet soğan
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1-2 tane karabiber  
Yapılışı:
Oval bir kabın içine 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup yoğurunuz, elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı elinize yuvarlayıp, yaklaşık 15 dakika üzerini bir tülbentle kapatarak dinlenmeye bırakınız.

İçini hazırlamak için 2 adet orta boy soğanı ince ince doğrayınız. Orta boy bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup ısıtınız. Sonra içine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip altın sarısı renk alıncaya kadar kavurunuz. Kavrulan soğanların içine 300 gr dana kıymayı ekleyip hızlı ateşte kavurmaya devam ediniz. Kıymalar hafif kavrulunca içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber atıp lezzetlendirin ve altını kapatınız.

Dinlenmiş olan hamurları bir oklava yardımıyla yaklaşık 15 cm büyüklüğünde açınız. Oda sıcaklığında erimiş 6 yemek kaşığı margarini elinizle de yumuşatarak sürülecek kıvama getiriniz. Her bir hamurların birer yüzünü tamamen kapatacak şekilde margarin ile sıvayınız. Hamurları üst üste koyup 15 dakika kadar dinlendiriniz. Bu esnada fırın tepsisini 1 yemek kaşığı margarin ile yağlayınız. Dinlenmiş olan hamurları ellerinizle çekiştirerek inceltiniz, eğer kenarlarında kalın kısımlar kalırsa bıçak yardımıyla kesip, çıkarın. Kenar kısımlarını ortaya doğru katlayınız, hazırladığınız börek harcını 1/4 ünü börek hamurunun içerisine koyunuz ve kenarlara doğru yayınız ve rulo şeklinde yuvarlayıp, s şeklinde içine doğru kıvırınız. Her bir hamur için aynı işlemi uygulayıp, tepsiye diziniz. 180 derece fırında 35 dakika pişmeye bırakınız, sıcak servis yapınız. 

Hiç yorum yok :