Malzemeleri:
- 5 adet şeftali
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 Çubuk tarçın
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 Çorba kaşığı pirinç unu
- 3 Yemek kaşığı toz badem
Şeftalilerin kabuklarını soyuyoruz ve ortadan bölerek çekirdeklerini alıyoruz.
İç kısımlarını tencere zeminine diziyoruz.
Üzerine tozşekerimizi serpiyoruz.
Çubuk tarçını da bölerek atıyoruz tencere içerisine.
Daha sonra ocağa koyarak kapağı kapatıyoruz.
Kremanın hazırlaması aşamasına geçiyoruz.
Sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
Ardından ise vanilyayı ekliyoruz.
Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
Fırın tepsisine kremayı dökerek üzerine şeftalilerimizi güzelce diziyoruz.
Dilerseniz kaselere paylaştırarak şeftalileri dizebilirsiniz.
Tercih size kalmış.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder