Patatesli Mayalı Bazlama Tarifi



Patatesli  Mayalı Bazlama Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 Kg. Un
  • 1 Kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 3 Su bardağı su
  • 2 Tatlı kaşığı tuz
  • İçi İçin;
  • 4 Adet haşlanmış patates
  • 2 Adet kuru soğan
  • 5 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 18 tatlı kaşığı sıvı yağ

Hazırlanması:
Un elenir, ortası havuz gibi oyulur, maya, tuz konur, su ve un yedirerek yoğrulur.
Üzeri kapalı olarak 1 saat dinlenmeye bırakılır.
Hamur dinlenirken içi hazırlanır. Çok ince doğranmış kuru soğan yağda kavrulur. 
Üzerine  ezilen haşlanmış patatesler ve tuz konur, kısık ateşte soğanla birlikte 5 dakika pişirilir.
İç soğurken, dinlenen hamurdan 18 adet beze yapılır. 
Bezelerin üzeri kapalı olarak 15 dakika daha dinlendirilir.
Dinlenen her bir beze parmak uçlarıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. (merdane ya da oklava kullanılmamasının nedeni daha yumuşak bir bazlama elde etmek içindir.)
Açılan hamurun ortasına yeteri kadar iç konur, önce torba gibi toplanır, ağzı büzdürülerek kapatılır.
Sonra üzerine bastırarak yassılaştırılır, bazlama şekli verilir.
Yağsız teflon bir tavada iki tarafı da pişirildikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlanır.
Sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok :