Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi, kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır, mercimek çorbası tarifi, düdüklüde mercimek çorbası nasıl yapılır, süzme mercimek çorbası nasıl yapılır, sarı mercimek çorbası nasıl yapılır, çorba tarifleri.


Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı sarı (kırmızı) mercimek,
  • Bir tane soğan
  • İki diş sarımsak,
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı un,
  • Dört su bardağı sıcak su
  • İki su bardağı et suyu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Mercimek Çorbası Yapılışı
Sarmısağı ezin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Kızdırdığınız yağda soğan ve sarımsağı kavurun,
Unu ilave edip sürekli hızlıca karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun,
Ayıklanan ve yıkanan mercimekleri ekleyip karıştırın,
Suyu, varsa  et suyunu da ekleyip karıştırın.
Orta hararetli ateşte mercimekler patlayana kadar pişirin,
Çorbayı blenderdan geçirin.
Blandır yoksa süzgeçten geçirin,
Tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırıp.
Ateşten alıp sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok :