Malzemeleri:
- Bir kilogram süt
- Bir su bardağı irmik
- Yedi çorba kaşığı şeker
- Bir paket vanilya
- Bir çorba kaşığı margarin
- Bir çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzerini Süslemek İçin
- Çikolata sosu
- Dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı
Soğuk süte tozşeker ve irmiği ekleyip karıştırın.
Daha sonra ocağa koyarak kaynatın.kaynatın.
Biraz koyulaştıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Daha sonra vanilya, margarin ve bir çorba kaşığı hindistancevizi ekleyin.
Boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
Boza kıvamına gelince ateşten alın.
Su ile ıslatılmış tepsi veya bir kalıba dökün.
Soğuması için buzdolabına koyun.
Soğuduktan sonra üzerini çikolata sosu ve antep fıstığıyla süsleyin.
Dilimleyip soğuk soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder