Malzemeleri:
- Onaltı çorba kaşığı şeker
- Sekiz çorba kaşığı irmik unu
- Dört çorba kaşığı ceviz içi
Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır
Süt, irmik ve şekeri karıştırın.
Orta ateşte karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
Piştikten sonra ateşten alın.
Yuvarlak bir kabı suyla ıslatın.
Muhallebinin yarısını bu kaba döküp soğumasını bekleyin.
Üzerine kıyılmış ceviz içini serpin.
Kalan muhallebiyi de üzerine dökün
Bu şekilde soğuması için buzdolabına koyun.
Servis etmek için ters çevirip servis tabağına alın.
Soğuk soğuk servis yapın.
Not: Malzemeleri orantılı olarak artırabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder