Ali Nazik Tarifi Gaziantep Yöresi, alinazik nasıl yapılır tarifi, et kavurma tarifleri, et yemekleri, ali nazik yapmanın püf noktaları.
Malzemeleri:
- 200 gram et ( Kuşbaşı kuzu eti ya da zırh kıyması)
- 2 tane közde pişmiş patlıcan
- 200 gram süzme yoğurt
- 50 gram tereyağı
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 4 diş sarmısk
- Tuz
Patlıcanları fırında ya da küllenmiş közde pişirin..
Kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ezip tuz ilave edin.
Sarmısakları süzme yoğurdun içine ilave edip karıştırın.
Kuşbaşı etleri ya da zırh kıymasını tavada ya da kebap şeklinde ızgarada pişirin.
Pişirilen etlerin üzerine sarmısaklı patlıcanlı yoğurdu dökün.
Tereyağını iyice ısıtıp içine yarım çay kaşığı pul biber ekleyin..
Kızgın yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder