Çiğ Köfte Tarifi çiğ köfte nasıl yapılır çiğ köfte yapmanın püf noktaları çiğ köfte malzemeleri, çiğ köfte yapılışı
Malzemeleri:
- 1 kilogram sırt etinden yağsız kıyma (kıyma üç defa çekilecek)
- 1 kilogram kırmızı köftelik bulgur
- 800 gram isot
- 200 gram biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 5 tane limon
- 400 gram domates suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- 1'er yemek kaşığı 7 çeşit baharat
Çiğ köfte yapılışı
Üç defa çekilmiş kıyma ve 400 gram isot ve yarım çay bardağı zeytin yağını karıştırın.
Çiğköfte tepsisine bulguru ekleyin.
Küçük doğranmış kuru soğan ve sarmısakları ekleyin.
Limonları dört parçaya bölünerek ilave edin.
Daha sonra yoğurmaya başlayın.
Yarım saat yoğurduktan sonra daha önceden terbiye edilen kıymayı ilave edin.
Salçayı da ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Suya ihtiyaç olursa domates suyu ekleyin.
Kalan zeytin yağını da ilave edin.
Son olarak doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyip yeşilliği fazla öldürmeden az daha yoğurun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder