Peynirli Açma Tarifi peynirli açma nasıl yapılır açma yapmanın püf noktaları

Peynirli açma tarifi, peynirli açma nasıl yapılır, açma yapmanın püf noktaları, açma tarifleri. 

Peynirli Açma Tarifi  
Malzemeleri:

  • Yarım kilo un (4 su bardağı)
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 50 gram margarin  
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Üzerine sürmek için bir yumurtanın sarısı
  • Bir yemek kaşığı çörek otu

İç malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı beyaz peynir
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 150 gram margarin 

Peynirli Açma yapılışı
Unu eleyip yoğurma kabına koyun.
Ilık suda hamur mayası ve toz şekeri biraz bekletip eritin.
Eriyen mayayı una ilave edin.
Margarin yağını ve tuzunu ilave edip ılık suyla hamuru yoğurun.
Mamur kulak memesi kıvamından az daha yumuşak olacak.
Hamurun mayalanması için üstünü kapatarak yarım saat bekletin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Hamurları elinizle yuvarlayın.
Hamurun üzerine bastırarak yassılaştırın.
İçlerine bir tatlı kaşığı margarin ve bir yemek kaşığı peynir koyup rulo şekinde sarın.
Hamurları bu şekilde 15 dakika daha bekletin.
Daha sonra rulo şeklindeki hamurlara içindekiler dışarı çıkmayacak şekilde şekiller verin.
İsterseniz simit ya da burgu şekli verebilirsiniz.
Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok :