Antep fıstıklı Kek Tarifi
Malzemeleri:
- Üç tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı süt
- Üç su bardağı un
- 200 gram dövülmüş Antepfıstığı
- Bir paket vanilya
- İki paket kabartma tozu
- Çikolata sosu
Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırıp boza kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı yağı ve sütü ekleyip 5 dakika daha çırpın.
Ardından ununu ilave edin.
Vanilya ve kabartma tozunu unun üzerine serpiştirin.
Sonra fıstığı serpiştirerek ekleyin ve iyice karıştırarak çırpın.
Akışkan bir hal alana kadar karıştırın.
Daha sonra yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 40-45 dakika pişirin.
Arada pişip pişmediğini kontrol edin.
Piştikten sonra biraz dinlendirip çikolata sosunu dökerek servis yapın.