Havuç Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo havuç
- 2,5 su bardağı şeker
- İki paket petübör bisküvi
- Bir paket margarin
- 250 gram dövülmüş fındık ya da ceviz
- Bir paket vanilya
Yapılışı
Havuçları yıkayıp rendeledikten sonra bir tencereye koyun.
Üzerine şekeri ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeker tikten hemen sonra bir paket margarini ekleyip iyice kavurun.
Bisküvileri robotta iyice çekin robot yoksa elle ovalayın.
Robottan geçirilen bisküvileri bir kaba koyun.
Pişen havuçları üzerine dökün.
Fındıkları da ilave edip iyice yoğurun.
Yoğrulan tatlıyı bir tepsiye yayıp üzerine Hindistan cevizini serpin.
Soğuk olarak servis yapın.