Malzemeleri:
- 2 tane yumurta
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 125 gram tere yağı
- 1 fincan zeytin yağı
- 1 fincan hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Üzerine koymak için fındık
- 3,5 bardak şeker
- 4 bardak su
- Limon kabuğu
Yumurta, irmik, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve zeytin yağını karıştırın.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tere yağını da ekleyip karıştırın.
Kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
Aldığı kadar un ilave edip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Üzerine tam ortasına fındık koyun.
180 derecelik ısıtılan fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Ilımış şekerparelerin üzerine ılımış şerbeti dökün.
Şekerparelerin ve şerbetin ılık olması daha iyi sonuç verir.
Bir gece bekletirseniz mis gibi olur...
Şeker ve suyu karıştırıp kaynaması için ateşe koyun.
İçine bir parça limon kabuğu ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın.