Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Püf Noktaları

Kaşarlı Pastane Poğaçası Tarifi 
Malzemeleri:
  • 250 gramlık bir paket margarin  
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kahve kaşığı çay kaşığı şeker
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • Bir paket hamur mayası
  • Yeteri kadar un (Hamur kulak memesi kıvamında olacak)
  • Kaşar peyniri (içine koyulacak)
  • Susam
  • Su ve bir kaşık pekmez karışımı
Yapılışı
Maya ve ılık sütü karıştırın.
Margarin, sıvıyağ, yumurta sarısın, şeker ve tuz güzelce karıştırın.
 Karışımları bir kaba koyun.
Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun.
Hamur kulak memesi kıvamı alana kadar un ilave edip yoğurun.
Hamurun mayalanması için üzerin kapatıp sıcak bir yerde 20 dakika kadar bekletin. 
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp elinizle şekil verin.
İçine kaşar peyniri koyup kapatın.
Pekmezli su karışımına batırın.
Daha sonra susama bulayın.
Tepsiye dizip bu şekilde 15 dakika daha mayalanması için bekletin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirin.