Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi Malzemeleri

Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt (Süt ılık olacak)
  • 200 ml'lik bir şişe soda 
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir paket yaşmaya
  • Yeteri kadar tuz (Bir yemek kaşığı yeterli)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (Hamur kulak memesinden az yumuşak olacak)
  • İki tane yumurta sarısı (Üzeri için)
  • İsteğe göre sade ya da içine peynir veya patates koyabilirsiniz

Yapılışı
Yaş mayayı ilik sütle karıştırarak iyice eritin
Sodayı, yağı, tuzu ve şekeri de ilave edip karıştırın.
Elenen unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın.
Elinize yuvarlayarak istediğiniz şekli verin.
İsterseniz sade ya da içine peynir, patates koyarak tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.