Patatesli Börek Tarifi Patatesli Börek Nasıl Yapılır Malzemeleri Püf Noktaları

Patatesli Börek Tarifi Patatesli Börek Nasıl Yapılır Malzemeleri Püf Noktaları, Patatesli börek tarifleri, yemek tarifleri

Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane yufka
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir yemek kaşığı sirke
  • Üç yemek kaşığı un

İç Harcı İçin:

  • Dört tane orta boy patates
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta

Yapılışı
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun küçük küçük doğrayın. 
Küçük küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin.
Nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. 
İç harcını soğumaya bırakın.

Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamına getirin. Sos hazır...

Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökün.
Sosu fırça yardımıyla yayın. 
2. yufkayı da üzerine serin aynı şekilde sosu bu yufkanın üzerine de sürün.  

2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesin.
Üçgenlerin geniş kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın.
Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılan fırında börekler kızarana kadar pişirin.