Aşure Malzemeleri Aşure Tarifi Aşure Nasıl Yapılır

Aşure Malzemeleri Aşure Tarifi Aşure Nasıl Yapılır, aşurenin içine katılan malzemeler nelerdir, aşure malzemesi. 

Aşure Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı incir
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • Yarım su bardağı fıstık
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı karanfil
  • 10 -15 su bardağı Su

Süslemek İçin Malzemeler:

  • Bir su bardağı kuş üzümü
  • Çekilmiş ceviz içi
  • Antep fıstığı
  • Tarçın
  • Nar taneleri
Yapılışı
Buğdayı, fasulyeyi, nohut ve üzümü yıkayın.
Ayrı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. 
Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir tencereye koyun.
Buğdaya 15 su bardağı su ilave edip kaynatın. 
Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın.
Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kaynatın. 
Fasulye ve nohudu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte  karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. 
İyice kaynatın. 
Sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. 
Birkaç taşım kaynatın. 
Şekeri ilave edip 5-10 dakika kaynatın.
Son olarak incirleri ekleyin, bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Aşure piştikten sonra sıcak sıcak kaselere boşaltın. 
Soğuduktan sonra üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyin.
Servis yapın...