Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi Ekşili Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, yemek tarifleri, patlıcanlı pirinçli domatesli sivri biberli soğanlı maydanozlu zeytinyağlı karabiberli naneli ekşili patlıcan pişirmek patlıcan yemekleri, patlıcanlı yemekler, patlıcan dolması tarifleri, patlıcandan yapılan yemekler, yemekler, dolma çeşitleri.
Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilo dolmalık patlıcan
- 1.5 su bardağı dolmalık pirinç
- 3 domates
- 3 acı sivri biber
- 1 soğan
- 1 demet maydanoz
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Karabiber
- Nane
- Tuz
Sos malzemesi:
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 12 diş aarmısak
- 1 çay bardağı su
Yapılışı
Patlıcanların içini oyduktan sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Pirinci güzelce yıkayıp suyunu süzün.
Daha sonra; soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağı, pirinç, domates, maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı da karıştırın.
Hazırladığınız karışımla patlıcanları doldurup bir dilim domatesle üzerini kapatın.
Tencereye dizin ve suyunu ilave edin.
Yeteri kadar tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dakika pişirin.
İri iri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağıyla 1-2 dakika kavurun.
Bir tatlı kaşığı nane ilave edip kavurmaya devam edin.
Son olarak limon suyu ve bir çay bardağı su ilave edip bir taşım kaynatın.
Dolmaların üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirip 4-5 dakika daha pişirin
Zevkinize göre ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.