Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Pazı Sarması Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, pazı sarmaları, pazı yemekleri, pazı yemeği tarifi, sarma tarifleri, pazıdan sarma nasıl yapılır, pazı pişirmek, pazı oktay usta yemekleri.
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
Malzemeleri:
- 2 demet pazı
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 2 kahve fincanı pilavlık bulgur
- 2 tane soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Bulguru yıkayıp süzün.
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini karıştırıp iyice yoğurun.
Pazıların saplarını kesin.
Kaynar tuzlu suda bir biraz kaynatıp süzün.
Yapraklara yeteri kadar harçtan koyup sarın.
Tencereye dizin.
Üzerine bir tabak kapatıp, 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.