Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytin Yağlı Sarma Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytin Yağlı Sarma Nasıl Yapılır 
En fazla tüketilen zeytinyağlı yemeklerin başında "Zeytinyağlı Yaprak Sarması" gelmektedir.  İşte pratik bir o kadar da lezzetli zeytinyağlı yaprak Sarması tarifi 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi 
Malzemeler

  • 250 gram asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Not: Çok fazla zeytinyağlı yaprak sarması yapmanız gerekirse malzemeleri iki katına çıkarabilir ya da katlarına çıkartabilirsiniz

Yapılışı
Önce pirinçleri yıkayın.
Yıkanan pirinçleri ılık suyun içinde 30 dakika bekletin. 
Daha sonra süzün ve durulayın. 
Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını tencereye tencerede kızdırın soğanı ekleyerek soteleyin. 
Soğanlar biraz pembeleşince süzülmüş pirinci ilave edin.
1-2 dakika daha kavurun. 
Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave ederek biraz karıştırın ve ocaktan alın.
Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayın ve süzgece alın.
Yaprakları açarak hazırladığınız iç malzemesinden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. 
Tencereye güzelce dizip üzerine bir tabak kapatın. 
İki su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 
Kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Son olarak zeytinyağlı sarmaları servis tabağın alın.
Üzerine bir kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. 
Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.